agneskp

Alla inlägg under april 2013

Av Agnes - 20 april 2013 22:13

Det håller mina släktingar på att lista ut. Väldigt intressant att lyssna på deras diskussioner.

Idag missade jag bussen till stallet, ledde en lektion, åt fika hos Rebbe med Emelie, städade huset och dansade till Justin Bieber - låtar. Helt ok dag, hade sina ups and downs.
Imorn ska jag göra läxa, färga ögonfransar/ögonbrynen, få lite vettiga saker gjorda och gå på konsert. Eller ja. I kyrkan, mamma och pappas kör och en orkester. Blir spännande.

"Jag vill inte ha uppmärksamhet"
"Jo, alla vill ha uppmärksamhet. Kanske inte den uppmärksamheten du tänker på, men det finns många olika sorters uppmärksamhet. Allting man gör beror på uppmärksamhet. Utan uppmärksamhet är vi som människor ingenting"

Av Agnes - 20 april 2013 00:00

Med detta fina collage gjort på min mobil (fotografen är Sandra) så får jag ridlektionen idag att framstå som en dans på rosor. Vilket den inte var. Det var en av de jobbigaste ridlektionerna på länge, och det gick riktigt dåligt. Men det mesta var mitt fel, inte Flickas, så det är bara att skylla på ryttaren :)

MeeShee har nu blivit snorig i båda sina näsborrar. Hon är fortfarande som vanligt. Funderar på att börja ge henne antibiotika imorn, men får se. Har någon tips på vad man kan göra mot en snorig kanin som ändå beter sig normalt, så mottages de tacksamt.

Nä nu ska jag sova. Godnatt :)

Öh

Av Agnes - 19 april 2013 22:27

Trött
Träningsvärk
Matt
Vill sova
Ont i magen
Och fem dagar tills vi ska se Justin

Tro

Av Agnes - 18 april 2013 20:26

Vad tror jag på?

Den frågan har jag ställt mig några gånger på den senaste tiden, och jag har funnit ett svar. Tror jag.


Jag är kristen. Jag sjunger i kör, går i kyrkan och läser trosbekännelsen med alla andra. Jag tar nattvard, firar jul/påsk och ber 'Vår Fader'. Jag är döpt, konfirmerad, och kan stolt säga att ja, jag är kristen. 

Jag tror inte på Gud.

För att nej, man behöver inte tro på Gud för att vara kristen. Man behöver inte tro på Gud för att gå i kyrkan. Man behöver inte tro på Gud för att bli präst. För ja, en av prästerna jag känner tror inte på Gud.

"Men varför konfirmerade du dig då? Man bekräftar ju sin tro på Gud när man konfirmerar sig"

Nej. Man bekräftar sin kristna tro, inte sin tro på Gud. Sen om du bekräftar dig tro på Gud under tiden har jag ingen aning om, men det är inget måste för att bli konfirmerad.

De flesta jag känner ser Gud som en gubbe. Vitt hår, vit klänning, sittandes på ett moln i himlen. Om jag tvunget ska se en Gud framför mig så är den bilden det sista jag ser. Jesus däremot, kan passa in i den bilden. Min bild. För jag säger inte att alla måste föreställa han såhär. Detta är vad jag tycker. För det är min blogg, mina åsikter, vad jag tycker.


Jag tror på en kraft. Och inte på en kraft som i... ett svävande moln som flyger runt på jorden, utan jag tror på en god kraft som varje människa har inom sig. På ett sätt är det som en Gud. "Men du trodde ju inte på Gud". Nej jag vet, men det sa jag inte. Jag tror på en kraft, som är som en Gud. Inte på att Gud är en god kraft. (väligt deep, men ifrågasätt inte :c)

Iallafall, jag tror att varje människa har denna goda kraften. Varje människa har den när de föds, ända tills de dör. För nyfödda är "goda" när det föds. De har inga planer på att döda mänskligheten eller mobba sina framtida klasskamrater, utan de är goda. De lever bara fyllda av sin goda kraft. 

Sen använder man inte alltid sin goda kraft. Den finns alltid inom en, men vi alla missbrukar den eller struntar i den någon gång i livet. Andra saker kommer ivägen som ilska, maktgalenhet (?), avundsjuka och så vidare. Jag tror att alla människor är goda innerst inne, men deras handlingar är mindre goda.


Juste, det vill jag också ta upp. Folk måste lära sig att skilja på att "hata en person" och "hata en persons handlingar". Man hatar inte folk. Inte bara sådär. Hata är ett väldigt starkt ord, som missbrukas och används allt för ofta nu för tiden. Jag tror inte alltid att folk inser hur starkt ordet är. "Jag hatar min mattelärare". Nej. Det gör du inte. Ogillar väldigt starkt möjligtvis, men inte hata.

Och folk måste också lära sig att det oftast är en persons handlingar man ogillar, inte själva personen. Du "hatar" inte ditt ex, du ogillar vad människan gjorde. Inte själva människan. Utan handlingarna.

Tex Hitler (SORRY DÅLIGT EXEMPEL). Vi kan inte "hata" Hitler, för vi vet inte alls hur han var som person. Han var kanske världens snällaste. Dock ogillar vi väldigt starkt det han gjorde. Hans handlingar. Men inte själva honom. För vi känner inte honom. Vi har bara hört hemska saker om honom och det han gjorde och därefter bildat oss en egen uppfattning på hur han var. (ska sluta jämföra med Hitler, får rysningar). 

En liten parantes bara hahah.

Så ja, jag tror att alla har en god kraft inom sig, men alla använder den inte rätt. Den finns där, hela tiden, från det att du föds till att du dör.


Jag är medveten om att min tro har brister, och om ni skulle börja fråga en massa "men om det här..." "men om..." "men hur..." så skulle jag nog inte kunnat svara på alla frågor. Men jag tror, och det är det som är det viktigaste. 


"The link between man & GOD is FAITH. That is all that keeps things alive and moving." 


Av Agnes - 18 april 2013 18:32


Av Agnes - 17 april 2013 20:31

Denna 'saken' gjorde jag för exakt ett år sen (kollar ni "Tidigare I År" till höger så ser ni inläggen jag gjorde denna dagen fast förra året) så varför inte göra den igen för att se vad som har ändrats? ;)



 din favoritlåt just nu - Little Bird - Ed Sheeran
 en låt som du stör dig på just nu - Uncover - Zara Larsson
 en låt som gör dig glad - One Way Or Another - One Direction
 en låt som gör dig ledsen - Moments - One Direction
■ en låt som påminner dig om någon - High - Lighthouse Family
 en låt från en film som du tycker om - HAR TÄNKT JÄTTELÄNGE, omöjligt att komma på. Finns så många bra. Men tex He's A Pirate - Pirates Of The Carribean
 en låt som påminner dig om ett särskilt tillfälle - Another World - One Direction
■ en låt som får dig att gråta - True Colors - versionen av Amanda Fondell
 en låt som får dig att somna/slappna av - Wake Me Up - Ed Sheeran
 en låt av ditt favorit band - Little Things - One Direction
 en låt som ingen trodde att du skulle tycka om - Thrift Shop - Macklemore (eller, det är inte 'min musikstil')
 en låt som du kan utantill fast att det var längesen du lyssnade på den - Popular - Erik Saade LOL
 en låt som beskriver dig - Kiss Me - Ed Sheeran eller Change Your Life - Little Mix
 en låt från ditt favorit album - I Would - One Direction
 en låt som du lyssnar på när du är arg - låtarna i min spellista 'Bra Musik'
 en låt som du lyssnar på när du är glad - samma svar som ovanstående
■ en låt som du vill ska spelas på ditt bröllop - Little Things - One Direction eller Forever Young - Alphaville
 en låt som du vill ska spelas på din begravning - någon lycklig låt!
 en låt som får dig att skratta/må bra - det mesta. Är man med roliga människor kan all musik få mig att skratta!

Av Agnes - 17 april 2013 15:08

Alltså detta är helt sjukt. Kan inte fatta det.

Av Agnes - 16 april 2013 22:23

Måste bara skriva två ganska coola saker.

I fredags ritade Emily en gubbe på min arm, för att jag sa "åh minns du då typ förra året hur många fina gubbar du ritade på min arm?". Sen när jag kom hem så såg jag på min blogg att för exakt ett år sen var det Emily ritade dessa coola gubbar. HAHAH. Exakt ett år gick innan jag kom på det och ritade dit nya.

Nyss såg jag att för exakt ett år sen bloggade jag om en bok som heter "Hata Romeo", och idag såg vi klart Romeo och Julia. VADÅ ÖDET.

Först "gubbarna på armen" och nu Romeo. Omg.
Kände att ni behövde veta detta. Godnatt igen :)

Exakt ett år sen.

Presentation


Hej! Jag är en tjej född år 1997 som råkade skaffa denna bloggen i Oktober 2011. Sen dess har jag bloggat om vad som fallit i mig, allt från vad som hänt i mitt liv till mina inre tankar och funderingar. Hoppas du får ut något av att läsa min blogg :)

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards