agneskp

Alla inlägg den 25 januari 2015

Av Agnes - 25 januari 2015 13:03

Puh, är helt slut idag. Igår var jag i full gång hela dagen. 

På dagen städade jag huset, fixade med läxor och övade på låtar jag ska kunna på ett eller annat vis.

Vid halv sju stack jag till Rebbe som skulle ha födelsedagsfest, eller som hon kallade det, "Barnkalas". Denna gången som jag inte sist, vilket jag gjorde förra året ( http://aggekp.bloggplatsen.se/2014/01/26/10504653-jag-alskar-dig-mamma/ ), utan kom en hel halvtimme innan vi skulle vara där (wooooow). Vi var inte lika många som förra året, vi var 8 denna gången men det var sjut kul ändå. Vi åt chokladtårta, muuums, körde lite "vem i detta rummet" och "jag har aldrig" och så lekte vi lite "kroppsdel mot kroppsdel". Vetitusan vad det heter men det är när man tar en varsin lapp med en kroppsdel också ska de kroppsdelarna nudda varandra, till exempel axel mot häl, tunga mot ögonbryn osv, ni fattar. Det var skoj, riktigt kul. Hoppas att hon har en liknande nästa år för då är jag nog med och dricker... :))))) Drack bara cola och sprite igår, duktig som jag är.


Framåt 11 stakck alla till Harrys förutom jag som stack till en annan fest, en 50-års-fest. När jag kom dit var där inte så många kvar så jag gick upp till "ungdomarna" på övervåningen som kollade på David Batra och Robin Paulssons show. Där fick jag tårta igen och popcorn, nomnom. Efter en timme var avsnittet slut så vi bara pratade i nån timme innan jag stack hem vid två/halv tre.

Sjukt nöjd med kvällen, den kunde inte blivit bättre. 


Idag ska jag ta och hämta min cykel (hos dom som hade 50-års-festen), göra läxa och färga mina ögonfransar/ögonbryn. Än så länge har jag bara kollat på "behind  the scenes"-klipp från Pirates of the Caribbean, kanske får börja ta tag i mitt liv. 


Bild från nyår, hahahahah.  


Minns förresten inte mycket av mitt förra inlägg. Skrev det i typ sömnen.... :|


Av Agnes - 25 januari 2015 04:08

Okej, jag är väldigt sen när det gäller mycket. Jag hänger inte alltid med i de sociala svängarna och vad som är "coolt" och grejer.
Men det hindrar mig inte från att kritisera saker. Saker jag inte förstår mig på.

Ett exempel är inspo-bilder, som det så fint kallas. Eller bara "inspiration"?

Dessa (oftast) collage med ljusa, fluffiga bilder finns överallt. Det finns hemsidor bestående av bara inspo-bilder och många bloggar nuförtiden postar dem i sina inlägg under rubriken "lite inspiration" eller "inspo".

Dessa bilder föreställer ofta exotiska djur, fint uppskurna frukter eller tjejer i boyfriend-jeans. Läppar, naglar i fint nagellack och platta magar. Även push-up-sportbehåar, underkläder på långa rader och bilder på långt, lockigt hår. Och det är här jag slutar fatta grejen.

Vad är det jag ska inspireras av? Bilden av läpparna? Bilden på den exotiska tigern? Bilden på de trashiga jeansen?
Vad är det jag ska inspireras att göra? Jag blir inte motiverad till någonting. Inte till att ha en positiv syn på livet, eller till att lägga mig i tid på kvällen. Heller inte att skriva fler låtar eller göra läxor. Jag blir inte ens inspirerad till att "leva". Bilderna får mig inte att vilja göra något vettigt alls som kan ta mig längre fram i livet eller få mig att göra någon som helst nytta.

Nej, jag blir istället inspirerad till att följa samhällets mallar. Till att ha ett, ur samhällets perspektiv, perfekt rum med ljusslingor och kläder i fina rader. Till att vara smal, vältränad och äta en massa nyttig mat och frukt. Till att ha söta kläder, stort långt hår och välmålade naglar. Bilderna är till för att inspirera mig till att bli "det bättre", så som samhället vill se mig.

Och detta tycker jag är synd. Att tjejer, och även killar, kollar på bilder på nätet och försöker efterlikna detta i verkligheten. Det blir en sån falsk fasad. Att sätta upp en liten scen där man fotar sin polaroid-kamera för att det är så djupt och inspirerande blir kanske bra på bild, men hur ser det ut i verkligheten? När de perfekta jeansen inte sitter bra, när det perfekta läppstiftet kletas ut när man äter, när det inte ligger ett ljust filter över verkligheten. Vad händer då? Ja då märker man plötsligt att "shit, jag kan inte vara lika perfekt som inspo-bilderna, vad är det för fel på mig? Är det jag som är dålig? Är jag inte fin och perfekt nog?"

Nej alltså vafan, slopa inspo-bilderna. De ger bara en falsk bild av en vardagsperfektion som inte existerar annat än på bild. Var lite operfekt istället, det är mycket roligare. Skit i om håret inte ser perfekt ut, eller om dit rum inte är tillräckligt "tumblr" eller "weheartit". Bry dig inte om de fina fruktbitarna i fina skålar, det går lika bra att äta frukterna hela också. Bli inte ledsen om din rygg inte är lika smal och brun som på inspo-bildena, eller om du inte har alla det där coola kläderna. Är du säker på dig själv så gör det inget om du har finnig rygg, korta skitiga naglar eller slitet hår, vilket jag har. Det är mer normalt och rimligt. Åk bara till ett badhus och kolla på människorna, hur många ser ut som från en inspo-bild? Inte många. Istället ser man en massa olika människor, inte bara pinnsmala, bruna och vältränade. Så det är synd att folk strävar efter att se ut så. Bara för att några få personer på bilder på nätet representerar hur hela befolkningen ska vara och se ut. Det är skit.

Så det jag ville få fram var att inte efterlikna eller försöka leva på inspo-bilderna. Jag kan garantera att du kommer älska dig mer om du försöker sträva mot din egna perfekta sida, och inte samhällets version av en perfekt sida. För visst är du hellre perfekt på ditt eget vis, än perfekt på ett inspo-vis?

Och vem vill du tillfredställa och göra nöjd egentligen, dig själv eller samhället?

Presentation


Hej! Jag är en tjej född år 1997 som råkade skaffa denna bloggen i Oktober 2011. Sen dess har jag bloggat om vad som fallit i mig, allt från vad som hänt i mitt liv till mina inre tankar och funderingar. Hoppas du får ut något av att läsa min blogg :)

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards