agneskp

Alla inlägg under mars 2014

Av Agnes - 18 mars 2014 23:08

Idag har varit en relativt lugn dag. Både min pianolektion och dansen var inställd så jag "blev ledig" vid halv fyra istället för halv åtta. Skönt.
Fick en dist-pedal idag av min gitarrlärare. Eller, fick och fick, jag får låna den över turnén. Det är jag tacksam över, har några ensemblelåtar där jag byter mellan dist och vanligt rent ljud på elgitarren typ tvåhundra gånger (Summer of 69, Cant Remember to Forget You, California King Bed osv). Och ja, på tal om ensembler, det rullar på. Måndagsensemblen går i ett rasande tempo, försöker lära mig så mycket jag kan. Nivån där är hög, känner mig dålig bredvid de andra. Men men.
Tisdagsensemblen är mycket lättare. Spelar lite acke där och kan nästan alla låtar utantill. Jaja.

Igår red jag för andra gången detta året. Red ut på Litla, det var skoj. Vi traskade på efter alla andra, och fick för första gången på flera månader galoppera <3. HAHAH.

Och imorgon fyller mamma 46 år. Ska även till tandläkaren och ha min orgellektion innan kören (min lärare vill flytta den dit). Så imorgon blir en stressig dag, måste sova nu.

Av Agnes - 16 mars 2014 22:51

Igår - kollade på Sherlock, gymmade och kollade på Frozen med Astrid
Idag - kollade på inspelat avsnitt av Gladiatorerna och var med Sandra

Tadaaaa. Min helg.

Av Agnes - 14 mars 2014 21:10

Idag har jag varit och fått massage för första gången och jag säger bara aaaaaah. Var lite nervös över tanken på att ligga halvnaken och bli tryckt på av en människa jag knappt känner, men jesus va skönt det var. Är väldigt stel så hon (massören) fick ta ganska nätt, men åh det gjorde ingenting. Det var sååå skönt ändå.

Så nu sitter jag här helt utslagen och kollar på Lets Dance. Veckan har varit relativt lugn med tanke på att jag inte haft någon läxa och för att vi hade studiedag i måndags. Alla mina kära instrument har också gått bra, fast min orgellärare tyckte att jag varit lite lat och gav mig därför en massa läxa hahah...
Gitarren går fint. Spelar ett preludium som enligt min gitarrlärare ligger på den nivån som proven i trean ligger på... Men det känns bra, betyder att jag är lite duktig iallafall HAHAH. Och kompade en tjej i onsdags också förresten, under en konsert med skolan. Det gick rätt okej, tabbade mig lite HAHAH. Kan lägga upp ett klipp sen när jag har datorn.

Nej nu ska jag kolla vidare på Lets Dance. Phoenix från Gladiatorerna dansade nyss och jag blir så glad, älskar Gladiatorerna och det börjar imorgon aaah :')

Av Agnes - 13 mars 2014 14:46

Alltså. Jag försökte göra denna punkten i måndags, men jag satt så länge och försökte komma på någon att jag fick ge upp. Sen har jag nu gått i flera dagar och tänkt och tänkt men inte kommit på någon. Jag har så många människor som har påverkat mig, men jag vet ingen speciell sådär.

Jag skulle ju kunna ta min mamma, pappa eller syster. För de finns ju alltid där för mig och har såklart påvekat mig mycket men hrm, om jag vill vara lite mer exotisk och välja någon annan så får det nog bli... eh...


(10 minuter tickar förbi)


Det får nog bli min kära vän Rebecca Kvist. Men det finns så många andra som påverkat mig på olika sätt, men nu tar jag Rebecca.


Men hur har hon påverkat mig? Jo, hon har fått mig att inse saker om mig själv. Hon har fått mig att inse att jag har ett bra liv, en fantastisk familj och att jag är fin (haha). Det är inte så att jag inte är medveten om detta annars, men hon påminner mig om det varje gång jag är lite nere.

Hon har berättat saker till mig som ingen annan berättat för mig om. Hon har sagt saker som förändrat mitt liv och fått mig att inse att jag borde vara mer tacksam. Hennes ord väcker tankar hos mig. Utan henne hade jag inte varit den jag är idag, och det hade varit till det sämre.

När jag tvivlat på saker, eller mig själv, har hon kommit och bara funnits där tills jag blivit säker. Hon ser på mig när jag mår dåligt innan jag ens vet det själv.Jag har känt henne ganska länge, men jag kom nära henne för ungefär tre år sen och jag är så glad att hon kom till mig just under den delen av mitt liv, det var nämnligen då jag behövde henne som mest. 


Jag saknar Rebecca så mycket, men om två månader ses vi igen (hon är i Frankrike). Rebecca har påverkat mitt liv så mycket på så många bra sätt, och jag är så glad över henne. Bästa rese-mamman i världen. 


 

Konfalägret 2011 ♥ 

Av Agnes - 12 mars 2014 21:14

Av Agnes - 10 mars 2014 21:11

Idag har jag ridit för första gången sen oktober/november. Mina ben är döda. Red Litla och det fick ganska bra tror jag.

Av Agnes - 9 mars 2014 17:14

Ja den här jag jag ju aaaldrig fått förut. Well, får väl försöka skriva 10 fakta som ni inte vet om mig.


Jag har haft konsert med Sanna Nielsen. Tre gånger.

Med tanke på att hon vann igår så passade detta haha. För jag antar att ni inte visste detta sen innan?

Men ja, har sjungit med Sanna Nielsen tre år på rad. Min kör och hon har haft julkonserter och jag hoppas verkligen att det blir fler. Har träffat x antal kändisar, men ingen slår Sanna när det gäller snällhet. Härligare människa får man leta efter, hon är verkligen så snäll som hon verkar, god rakt igeom.


Jag har inte ridit sen oktober.

Har tagit en kind of a paus. Men imorgon kör jag igång igen, skönt ska det bli. Ser fram emot det. Ska rida med min faster och hennes kompis, ute i Brönnesta på en ridskola med bara islandshästar woho.


Jag spelar gitarr ca 4 timmar i veckan. 

Och då menar jag lektionstid. Jag övar ju också hemma, så egentligen spelar jag mer är fyra timmar i veckan.


Jag älskar att doppa frallor i yoghurt.

Ja, det låter fruktansvärt äckligt, jag vet, men please pröva! Ah, det är så gott. En fralla med ost och smör osså lite skogsbärs-yoghurt på det. Mums!


Jag har fått en fet crush på Benedict Cumberbatch.

Jag ville inte det, jag bad inte om det, it just sort of happened. Så ja, sportlovet ägnades åt att kolla igenom alla säsonger av Sherlock (<3333) och intervjuer med Benedict. Ahh, han är underbar.


Jag är sjukt rädd för nattfjärilar (malar?) och harkrankar. 

Spindlar? Ormar? Råttor? Grodor? Nej, inget av det skrämmer mig. Men malar (heter det så?) och harkrankar, usch. Det är inte så att jag har fobi för dem, jag tycker bara att det är så fruktansvärt otäckt när de flyger rundor och typ in i fejset på en uhuhuh.


Jag har 14 olika Twitter-konton.

Ja, varje konto har sin uppgift så att säga. HAHAH. Nej men jag är inte aktiv på alla, tro inte det. Jag är väl mest aktiv på två av dem, reste är mer vote- och spamkonton (eller bara konton med fina @-namn som ingen annan ska få ta hehe).


Jag var sjukt djup som yngre.

Jag skojar inte, har en massa jättedramatiska låttexter och dikter i en massa olika block. Allt från engelska låtar, svenska låtar, rap-låtar, låtar om kärlek, låtar om hat, låtar om hästar, låtar om djur, you name it. Ganska kul att kolla igenom faktiskt, med tankte på att jag också minns vad varje låt handlar om.


Jag älskar att kolla på gamla inlägg på min blogg. 

Det är det jag har min blogg till, för att minnas. Att kunna kolla bak på saker och bara "ååh juste". Min blogg är som en dagbok, fast mycket coolare. Och öppen för allmänheten.


Jag mår fysiskt och psykiskt dåligt om jag tänker tillbaka på mitt liv.

Nej, jag menar då inte hela livet, men vissa utdrag ur det. Typ året jag var 13-14 år, eller sista året på Röinge Ridklubb, eller något liknande. Jag har haft ett ganska bra liv, eller väldigt bra liv skulle jag vilja påstå, men jag har haft stunder då jag gjort det jobbigt för mig själv och jag är glad att det är över.


Hittade en massa bilder från 2009-2010 och HAHAHHAHAHAH jag var så cool :|

       

Av Agnes - 8 mars 2014 00:46

... jag är helt euroforisk. Om det heter så?

Jag såg Dracula idag. Musikalen. I Kristianstad. Och herregud, det var den bästa musikalen jag sett. Och jag har sett många.

Innan jag såg musikalen så visste jag inte vad den skulle handla om. Man vet oftast vem Dracula är, men inte historian bakom. Så okej, lite kortfattat:

Det hela börjar med att Jonathan Harker blir skickad till Transylvanien av sin avodkatfirma för att hjälpa Dracula, deras nya "kund", att flytta till England. Johanthan inser ganska snabbt att det är något skumt med det hela, och blir tillochmed varnad av Dracula att vara försiktig. Trots detta kan inte Dracula motstå sin frestelse att bita Jonathan och gör det så att Jonathan blir sjuk. Samtidigt ser Dracula en bild på Jonathans fru, Mina, och blir jätteföräldkad i henne.

Samtidigt är Mina hos sin väninna Lucy, som ska gifta sig. Tre män har friat till henne, men hon har valt en. Dock lämnar Mina Lucy efter att hon fått reda på att Jonathan är sjuk, och åker då till Transylvanien.

Samtidigt försöker Dracula kontakta Mina genom tanken, men kommer åt Lucy istället och biter henne så att hon senare dör. Mina inser då att hon måste "möta" Dracula själv så att inte fler ska dö, och gör sig då "lättåtkomlig" för Dracula (vitlök, vigt vatten, krucifix, biblar etc är saker som håller han borta). Mina blir sedan kär i Dracula, som redan är störtförälskad i henne, och båda biter varandra. (typ HAHAH)

Samtidigt försöker Jonathan, Lucys man Arthur, de andra två som friade till Lucy och Van Helsing, leta upp Dracula och döda honom. (Van Helsing är en professor som kan det där om vampyrer). Men innan de hinner göra det så inser Dracula, tack vare Minas kärlek, att han inte borde leva mer. Han har dödat så många genom sitt långa liv, och evigt liv är inte det han önskar nu när han har funnit den han älskar. Så Mina dödar Dracula, trots att hon älskar honom.

"Vi älskar varandra men är menade att gå" eller något sånt sjöng dom. Så fint.

Så ja, en "kort" sammanfattning av Dracula. Så brutalt bra den var, tror ingen förstår. De var bara ca 10 pers i ensemblen men de verkade som mycket mer. Och alla sceniska grejer de lyckades med, halleluja. Tex introt var så att Dracula hängde i taket med en rock på sig som täckte hela scenen. Sååå mäktigt.
Och han som spelade Dracula hade först på sig en mask som gjorde att han såg ut som en gammal gubbe. Sen när han bet Jonathan så tog han av masken utan att man märkte det och wow det går inte att förklara.
Sen att jag kände typ alla huvudpersoner gjorde det bara bättre. De var så duktiga, ah jag blir så glad.

Detta inlägget var ganska flummigt och kanske tråkigt, men det skiter jag i. Är så glad.

Kristianstads teater.

Presentation


Hej! Jag är en tjej född år 1997 som råkade skaffa denna bloggen i Oktober 2011. Sen dess har jag bloggat om vad som fallit i mig, allt från vad som hänt i mitt liv till mina inre tankar och funderingar. Hoppas du får ut något av att läsa min blogg :)

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards